2012. május 29., kedd

Rakott kel kicsit másképp

Szeretem a rakott kelt, de kicsit unalmas és macerás ételnek tartom, ezért új formát adtam neki.

Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta, 30 dkg darált hús, 1/2 bögre bulgur, 1 pohár joghurt, aprított kapor, só, bors.

A káposztát felvágom és sós vízbe megfőzöm. A bulgurt forró vízzel leöntöm, megsózom és állni hagyom, amíg megpuhul. Mindkettőt leszűröm és az összeállításig félreteszem.
Közben a darált húst kevés olívaolajon megpirítom, megsózom és megborsozom, majd hozzákeverem a bulgurt.

Hőálló edénykéket (6 db-ot) kiolajozok és jöhetnek a rétegek: a kelkáposzta, a húskeverék, majd ismét a káposzta. Végül egy pohár joghurtot összekeverek a felaprított kaporral és egy kis sóval, majd a tetejére halmozom.
Mivel már semmi sem nyers, lefedés nélkül 20-30 perc alatt készre sütöm.



Tipp!
Ezekben a kis tálakban meleg előételként is tálalhatod!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése