A brokkolikrémlevest valahogy minden gyerek szereti a családban, főleg ha finom magokkal tálalom. A tejszínt pedig mára teljesen lecseréltem a joghurtra, amit, ha nem szólok, észre se vesz senki:)
Hozzávalók:
Kb. fél kg brokkoli, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 doboz krémesebb natúr joghurt, tisztított tökmag és szeletelt mandula, só és bors.
A nyers vagy fagyasztott brokkoli rózsáit és szárának zsenge részét 1,5 liter vízbe odateszem főni. Sóval, borssal és a fokhagymákkal ízesítem. Amikor megfőtt, a botmixerrel pépesítem, majd visszarakom a tűzhelyre és hagyom, hogy még egyszer összeforrjon. A joghurtot közben kikeverem egy kevés meleg brokkolilével és miután levettem a tűzről hozzákeverem a teljes adag leveshez. A joghurtnak nincs szüksége főzésre és így szép sima lesz. Egy teflonserpenyőben megpirítom a magokat, a mandulát és kész. Számoltátok az időt? Én nem szoktam, de 20 percnél biztos nem volt több.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése