2012. február 26., vasárnap

Mediterrán csirke

A mediterrán ízek szerettették meg velem a főzést, ezért sokszor készítek hasonló csemegéket. Olívabogyós mártogatósom adta az ötletet a következőhöz.

Hozzávalók:
6-8 db csirke felsőcomb filé, 6-8 db mozzarella szelet, olívabogyós mártogatós, só, bors, olívaolaj

A husik külsejét megsózom, megborsozom, majd megfordítva 1-1 kanál mártogatóssal bekenem mindenhol. Minden husira teszek 1-1 szelet mozzarellát, egymásra hajtom őket, mint egy omlettnél, és mehetnek is a hőálló tálba. Kevés olívaolajjal és vízzel meglocsolom, lefedem és lassú tűzön puhára sütöm. A végén leveszem a fóliát és kicsit megpirítom a tetejét, de vigyázok rá, hogy ki ne száradjon. Érdemes a levével meglocsolgatni a tetejét, így biztos a siker.
Szerintem a legjobb egy egyszerű paradicsomsalátával.
Kattints a linkre és máris megtalálod az olívabogyós mártogatós receptjét.

1 megjegyzés: