2012. február 26., vasárnap

Olívabogyós

Korral jár, hogy az ember rajongani kezd olyan ízekért, amiket korábban ki nem állhatott? Hát igen, így vagyok én például az olívabogyóval, abból is a kedvencem a fekete lett. Rajongásom olyan messzire ment, hogy krémet csináltam belőle.

Hozzávalók:
30 dkg magozott, fekete olívabogyó, 2 evőkanál kapribogyó, 1 fél citrom leve, 2-3 gerezd fokhagyma, friss petrezselyem, só, bors és 1-2 evőkanál olívaolaj, 1-2 kanál száraz fehérbor is mehet bele.

Egy magasabb falú tálba beleteszem a kétféle bogyót, a fokhagymagerezdeket, majd a citrom levével, az olívaolajjal és a fehér borral meglocsolom, borsozom és beleteszem az apróra vágott petrezselymet. Hmm...a kagyló leve jut mindig eszembe, ahogy a tengerparton friss házi kenyérrel tunkoltuk. Megjegyzem régebben tengeri kütyüket sem voltam hajlandó fogyasztani:) Kicsit állni hagyom, hogy jól összeérjenek az ízek. majd botmixerrel pépesítem. Sót csak ezután teszek bele, de a kapribogyó miatt, lehet, hogy teljesen elhagyható.
Pirítóssal, pizzakenyérrel vagy grissinivel jó kis ropogtató egy esti borozgatáshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése