2011. december 25., vasárnap

Csirke Csillington módra

A névadás a tesómhoz köthető...de az ötlet eredetileg egy számomra kedves embertől jött, aki azt a tanácsot adta, hogy egy Márton-napi libát nem főzhetek le egy spanyol menüsorral. Tehát, süssek bélszínt Wellington módra. Na persze, mi sem egyszerűbb ennél...soha életemben nem sütöttem bélszínt, azt se tudom, hogy milyen a jó hús hozzá stb..., így megkértem segítsen. A segítsége elmaradt, így a spanyolok nyertek, amivel mégiscsak tízpontos lettem, de azóta is izgatja a kis fantáziámat, hogy megsüssem. Úgy döntöttem, hogy ezzel megvárom, hátha egyszer mégiscsak főzőcskézik Velem:), de a fantáziám kreációja így született meg.



Hozzávalók:
3 db csirkemell, 6 szelet bacon, 3 db répa, 1 csomag leveles tészta (3 db van benne), 6 szelet sonka, 6 szelet sajt, 1 tojás, só, bors, majoranna, szezám és köménymag.

A répákat nagyobb lyukú reszelőn lereszeltem és egy kanál olívaolajon megsütöttem, sóval, borssal és a legvégén majorannával fűszereztem. Ez az egyik kedvenc köretem, így gyakran elkészítem vagy hasábra vagy karikára vágva a répákat. Aki nem diétázik, az vajon süsse meg:)
A husikat szépen vékonyabbra nyitottam egy kés segítségével,úgy hogy a vastagabb részeket szétvágtam és kihajtottam, hogy egy nagy darab legyen belőle. Kicsit ki kell klopfolni, majd sózni és borsozni. A csirkemellekre két-két szelet sonkát és sajtot tettem és az egészet feltekertem. Az anya kedvéért vörösborban áztatott aszalt szilvát tettem az egyikbe. Pár perce, pici olajon, minden oldalát elősütöttem.
A tésztákat lisztes deszkán kinyújtottam, egy csíkban ráhelyeztem a répát, majd a göngyölt csirkemelleket, és ráhajtogattam, hogy mindenhol befedje. Minden darabról maradt egy kis felesleg, amiből csillagot, fenyőfát és szívecskéket formáztam és ezzel díszítettem a tetejét. Felvert tojással bekentem, szezám- és köménymaggal pedig megszórtam. Közepes lángon addig sütöttem míg szépen meg nem pirult a tészta.

Jégsalátával és joghurtszósszal tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése