2012. március 26., hétfő

Keleties fasírt

Keleties, mert a bulgur miatt Közel-, a fűszerezése miatt meg kicsit Távol-Keleti egyveleg lett.

Hozzávalók:

25 dkg pulyka darált hús, 10 dkg brokkoli, 2 evőkanál bulgur, 1 marék sótlan földimogyoró, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só, bors, fűszerkömény, gyömbér, kurkuma és chili.

A bulgurt leöntöm forró vízzel és kicsit állni hagyom míg megszívja magát. Közben a brokkolit kicsit megfőzöm. A husihoz szépen sorban jöhetnek a fűszerek. Először a fokhagymát reszelem hozzá, aztán kerül bele a só, bors, a megőrölt fűszerkömény, a kurkuma, a gyömbér és legvégül a chili. A mogyorót én mozsárban kicsit durvára töröm, majd a leszűrt bulgurral és a brokkolival együtt hozzákeverem a husihoz. Végül egy tojással az egész összeáll. Én szoktam kicsit hagyni, hogy összeérjenek az ízek és csak ezután sütöm ki a fasírtokat olívaolajon vagy lenmagolajon.

Itt a jó idő, így lehet menni bringázni, túrázni, piknikezni, ez az étel pedig kiváló, hogy közben éhségünket csillapítsuk:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése