Farsangkor minden kislány hercegnőnek, kiscicának vagy egyéb aktuális mesehősnek öltözik. Én azonban, a mindig is Különc, egyik évben Tükörtojás voltam spenótban. Hogy ezt nem tudjátok el sem képzelni? Belátom, kicsit elvont...zöld, kötött harisnya, zöld pulcsival, a nyakamban pedig sárga és fehér színű krepp papír.:)
Amúgy ha azt gondoljátok, na tuti ez a kedvence, akkor nagy tévedés...ugyanis egyáltalán nem eszem meg a főzeléket. Rájöttem, hogy zavar ez a szó, meg az, ahogy kinéz...viszont a zöldségeket szeretem, a párolás meg túl snassz, így hát nincs mit tenni, mindig valami újat kell kitalálni.
Hozzávalók:
0,5 kg túró, 2 tojás, 20 dkg spenót(ehhez leginkább a fagyasztottat szoktam használni), kb.
5dkg búzadara, 2-3 gerezd reszelt fokhagyma, só, bors, szerecsendió, rozmaring.
Ugyanúgy készítem, mint a kapros túrógombócot, csak kapor helyett spenót kerül bele úgy, hogy kiolvasztom és a nedvességet kinyomkodom belőle. Ezután fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval és rozmaringgal ízesítem. Ha megfőttek, kiveszem egy tányérra, majd tejfölt (vagy én mostanában csak natúr joghurtot használok) és reszelt sajtot teszek rá. Én úgy szeretem, ha teljesen ráolvad a sajt, ezért egy picit beteszem a mikroba vagy sütőbe. De csinálhatsz hozzá egy besamel alapú sajtmártást is.
A kollégáim sokszor nem bírják ki és belekóstolnak az ebédjeimbe. Szegény gombócokat, gondolom mert nem édes és még zöld is, kicsit kételkedve nézegették először, de ismét győztek az ízek:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése