2012. március 26., hétfő

Csillavilla féle Brownie

Nem, nem, nem...ez a csaj nem csak sós ételeket készít, persze ezeket jobban szereti, de egy kedvenc édességemet is szeretném megmutatni Nektek, ahogyan én készítem.

Hozzávalók:

10 dkg kakaópor, 1 tábla étcsokoládé, 10 dkg nyírfacukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg olvasztott vaj, 2 tojás, 1 natúr joghurt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, egy csipet só

Az kakaóport egy tálba szitálom, hozzáadom a nyírfa cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót majd az olvasztott vajat. Ha nem elegendő a folyadék, akkor pici meleg vizet teszek még hozzá. Simára keverem két tojással és a joghurttal, majd az apró darabokra vágott csokit és a kimagozott meggyet is hozzárakom. A legvégén átszitálva jöhet a szódabikarbónával elkevert liszt is. 
Egy buli alkalmával Valaki (ezúton is köszönet Neki) itt hagyott egy üveg Tokai Maximiliant, amit előszeretettel használok az ilyen sütikhez, ettől még pikánsabb, még ínycsiklandóbb lesz az egész. Ha ilyened épp nincs otthon, akkor 3cl konyak vagy wisky is megteszi:)
Az így kapott, kicsit folyósabb masszát kivajazott, csatos sütőformába öntöm és 180 fokon kb. 25 percig sütöm. Akkor jó, ha még kicsit remeg a teteje. Meg szoktam várni, amíg kihűl, utána szedem ki a formából és szeletelem. A közepe még kicsit folyik, amitől állaga még ínycsiklandóan krémes lesz. Dóri, az unokahúgom mondta: „Mama! Mondd meg Csilluskának, hogy ez nagyon finom és süssön máskor is!”.


A nyírfa cukrot a cukorbetegek is fogyaszthatják, ráadásul pont olyan, mint a kristálycukor, így nem kell azon gondolkodnod, hogy na ebből vajon mennyit kell beletenni....?!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése