2012. június 25., hétfő

Tonhalas rétes + 1 ráadás

Ezt már többször csináltam és mindig nagyon fincsi lett. A tölteléket lehet egy kicsit variálni, de hasonlóan készül, mint a fehérboros tonhalas-zöldséges táskákba való. Itt viszont időt spórolsz meg, mert a réteslapok már készen vannak:)

Hozzávalók:
1 csomag réteslap (8 db), 1/2 pohár tejföl vagy joghurt, 1 tojás, 1 doboz tonhal, 1 új lila hagyma, 10 dkg kukorica, 2 paradicsom, 10 szem fekete olívabogyó, citromlé, olívaolaj, koriander és mustármag, chili, só, bors.

A lila hagymát felszeletelem, mehet bele a zöld szára is és kevés olívaolajon egy kis sóval elkezdem megfonnyasztani, ezután hozzáteszem a felkockázott paradicsomot, majd ha kicsit megpuhult, akkor jöhet bele a konzerv tonhal, a kukorica és a felszeletelt olívabogyók. Sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levével ízesítem. Fokozom az élvezeteket, a fűszermagokat egy mozsárban megtöröm és belekeverem a töltelékbe.

Vizes konyharuhára teszek egy réteslapot, megkenem olajos tejföllel (vagy joghurttal), és jöhet rá a másik lap. A tölteléket az egyik végébe halmozom és szépen feltekerem. Tetejét felvert tojással kenem meg és beleteszem egy teflonos tepsibe. A következő 2 lappal ugyanígy járok el.

Ennyi töltelék 2 rúdhoz elegendő, így vagy dupla adagot készítesz vagy kipróbálod a kicsit meredekebb ízvilágot.
Sajtos olívabogyó krémes rétes.

Hozzávalók a töltelékhez részben ugyanaz, mint az olívabogyós mártogatósnál. Annyiban változtattam, hogy fokhagyma helyett új lila hagyma került bele és most a kapri is a boltban maradt:)

A réteslapokat ugyanúgy kell előkészíteni a megtöltéshez, amit fentebb leírtam. A tölteléknek megágyazok 4 szelet grill sajttal, erre jön az olívabogyós krém, majd újra 4 szelet grill sajt a tetejére. Feltekerem, megkenem a tetejét tojással és ezek is mehetnek be sülni.

Íme az eredmény!:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése