A medvehagyma (allium ursium) intenzív fokhagyma illatú és ízű fűszernövény, ami egész Európában megtalálható. Március végétől májusig tart a szezonja, amelyet erdőben magunk is beszerezhetünk. Azonban vigyázzunk a szedésekor, mert keskeny, zöld leveleit könnyen össze lehet keverni a gyöngyvirággal, ami mérgező. Virágzás előtt, zsenge levelei a legjobbak, de ügyeljünk arra is, hogy csak a szárát csípjük le, a hagymáját hagyjuk a földben, hogy a következő szezonban is hozzájussunk. Tartósítás miatt én frissen felaprítva, sóval összekeverve tettem üvegbe.
Élettani és gyógyhatásai közzé tartozik, hogy csökkenti a vérnyomást, a koleszterint, segíti a méregtelenítést, az emésztést, vírus- és baktériumölő.
(Forrás: Tuti tippek, Wikipédia és Terebess)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése