2012. április 9., hétfő

Zabpelyhes palacsinta csirkével töltve

Kétféle módon tálaltam már, hasonló a quesadillas-hoz, hiszen a palacsintalepényembe azt töltök, amit csak szeretnék, nos lássuk melyikhez mi kell.

Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg zabpehely liszt (lehet venni a bioboltokban, de ha van időd, akkor én a zabpelyhet le szoktam darálni, majd át szoktam szitálni), 2 tojás, 2 csipet só, 1 csipet cukor, 2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz és olaj a sütéshez.

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos palacsinta, csak a fehér lisztet kicseréltem zabpehelylisztre.A 2 tojást elkeverem a zabpehelyliszttel, sóval és a pici cukorral, majd elkezdem hozzákeverni a tejet és a szódavizet. A zabpehelytől kicsit besűrűsödik állás közben a tésztánk, így sütés előtt még egy kis szódával érdemes hígítani.
Az első sütés előtt egy pici olajat teszek a palacsintasütőbe és megvárom míg felforrósodik, hogy a tésztát beleöntve azonnal meginduljon a sülés.

Hozzávalók a savanyú káposztás csirkecombfiléhez:
6 db csirkecombfilé, 1 fél hagyma, 15 dkg savanyú káposzta, fűszerkömény, olíva olaj, só, bors

Olívaolajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd ráteszem a csíkokra vágott husit. Megpirítom, majd jöhet a fűszerkömény, a bors, pici só és legvégül a savanyított káposzta. Hozzáöntök egy pohár vizet és kb. percet főzök még rajta.

Hozzávalók a mogyorós csirkéhez:
1 csirkemell filé, csemegeuborka, 2 evőkanál szezámmag, 5 dkg sótlan mogyoró, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szójaszósz, bors, olívaolaj

Wokban megpirítom a szezámmagot és a mogyorót, majd ezeket félreteszem. Pici olívaolajon megillatozom a reszelt fokhagymát és jöhetnek a felcsíkozott husik. Pár perc alatt minden oldaluk piros ropogós lesz. Most hozzáteszem a felcsíkozott csemegeuborkát, megborsozom és meglocsolom szójaszósszal. Végül kerülnek bele a magocskák, amik meg is puhulnak benne, így finom és élvezetes lesz az elfogyasztás:)

Összeállítás:
A palacsintasütőbe visszateszek egy megsült tésztát. Egyik felére felhalmozom a tölteléket, majd a másik oldalát szépen ráhajtom. 1-2 perc alatt összesütöm és tálalom is.
A savanyú káposztásat sima tejföllel vagy joghurttal, a mogyoróshoz viszont használhatunk egy kis chilit is.

A mogyorós csirkét már a kapros túrógombócommal is tálaltam. Mindegyik variáció ízlett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése