2012. április 25., szerda

Tejszínes-medvehagymás burgonya sült husival

A városban mindenhol medvehagymát árulnak, még az aluljárókban is, bár én azt nem ajánlom, hiszen ki tudja honnét van, de zöldségeseknél már biztosabban vásárolhatunk. Nekem még maradt egy kevés a saját szedésből:)

Hozzávalók:
4-6 db közepes burgonya, 75 g vaj, 5 dkg aprított medvehagyma, 1 doboz (125 ml) tejszín, só, bors, szerecsendió.

A sült husihoz bármit használhatsz. Én csirkemellet csíkoztam fel, sóval és borssal ízesítettem és kevés olívaolajon hirtelen kisütöttem.

A burgonyákat megmostam, majd egy papírtörlővel szárazra töröltem. Ezután alufóliába csomagoltam, úgy hogy megsóztam és megborsoztam mielőtt teljesen befedtem, majd addig sütöttem (kb. 1-1,5 óra), amíg puha nem lett. Ha kevesebb az időd, akkor alufólia nélkül is elkészítheted. Illetve, ha van friss rozmaringod otthon, akkor azt is csomagold be a burgonyák mellé.
Közben a vajat megolvasztottam, beleszórtam az aprított medvehagymát, majd ráöntöttem a tejszínt végül sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval ízesítettem.
Tálaláskor a burgonyák tetejét bevágtam és így öntöttem rá a szószt.

Íme az eredmény:)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése